Zeytinyağlı Kuru Fasulye



Kuru fasulye Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Özellikle pilav ile birlikte sunulur. Farklı çeşitleri yapılabilse de genellikle tat birbirine yakındır. Et, pastırma, sucuk, zeytinyağ kullanılarak farklı şekillerde kuru fasulye yapılabilir. Et sevenler için et katılarak, et sevmeyenler için ise zeytinyağlı kuru fasulye yapılabilmektedir. Karadeniz bölgesinin  kuru fasulyesi daha meşhur olsa da tüm ülkemizin kuru fasulyesi güzeldir. Genellikle yuvarlak şekilli şeker fasulye diye adlandırılan türü daha çok tercih edilmektedir. Ancak normal şekilli kuru fasulye de oldukça lezzetlidir.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Yapılışı

Kuru fasulyeyi yıkayıp ayıklayalım ve büyük bir tencere içerisine koyarak üzerini üç parmak geçecek kadar su ile doldurup bir tutam tuz serpelim.
Zeytinyağlı Kuru Fasulye

Bu şekilde kuru fasulyeyi ıslatıp sonra bir gece şişmesi için bekletelim. Sabah pişirileceği zaman tenceredeki su süzülüp tekrar tencereye su koyarak ısıtılır ve sıcak suya fasulyeler eklenip orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kuru fasulye kaynamaya başlayınca ateş kısılarak yaklaşık 35-40 dakika kadar kısık ateşte haşlanır. Kuru fasulye haşlanınca suyu süzülüp üzerinden soğuk su dökülür. 

Kuru soğan yemeklik olacak şekilde ufak ufak doğranır. Tencere içine zeytinyağ koyularak kızdırılır ve sonra kuru soğan eklenerek soğanlar pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Soğanlar pembeleşince üzerine domates salçası eklenerek salça ezilip kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Daha sonra üzerine haşlanmış kuru fasulye ile karabiber, kimyon, tuz ve 5 su bardağı kaynar su ilave edilip orta ateşte kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 40-45 dakika daha kaynatılır.
Zeytinyağlı kuru fasulye piştikten sonra bir kaç saat dinlendirilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 23.12.2013 07:40:51





Zeytinyağlı Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kuru Fasulye"

Çetinöz

Cevap Sayısı: 0
Zeytinyağlı kuru fasulye kim sevmez ki acaba Sizlere önerim 1 yemek kaşığı da biber salçası ilave etmenizdir. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.

2014-02-20 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye, yemeği Türk mutfağına Osmanlıdan gelen enfes bir yemek türüdür. Güveçte etsiz kuru fasulye yemeği Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fasulyeler ile eğer yapılır ise çok daha lezzetli olmaktadır. Her bölg...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Oktay Usta Kuru Fasulye

Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017