Kuru Fasulye, pişirmeye başlamanın ilk aşaması, Kuru Fasulyenin kalitesiyle başlar. Kuru Fasulye mutlaka yeni mahsul ürünü olmalıdır.
Yeteri kadar Kuru Fasulye ayıklanıp temizlendikten sonra, plastik olmayan bir kabın içerisinde, en az bir gece önce, kuru Fasulyelerin üzerini 5 . 6 parmak aşacak kadar ılık su, koyularak, ıslatılmalı dır.
Kuru Fasulyeleri ıslattığımız bu suyu üç dört saatte bir değiştirmek daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu ıslatma aşaması, hem Kuru Fasulyedeki tarımsal atıkların temizlenmesini, hemde Kuru Fasulyenin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
Kuru Fasulyenin gaz yapması nasıl önlenir?
Kuru Fasulye ıslatılma dan nasıl pişer?
Islatmayı unuttuğumuz Kuru Fasulyemizi daha çabuk pişirebilmek için, pişireceğimiz kadar, Kuru Fasulyeyi tencerenize alıp, üzerini aşacak kadar ılık su, ilave ediyoruz. Daha sonra yarım su bardağı kadar süt ekleyip, 15. 20 dakika beklettikten sonra suyunu süzerek, haşlanmak üzere tencerenize alabilirsiniz. Eğer vaktiniz çok az ise düdüklü tencere tercih edebilirsiniz...
Not: Kuru Fasulye kesinlikle ıslatıldığı su ile pişirilmez. Haşladığınız su ile pişirmeniz de hiç bir sakınca yoktur. Üstelik daha lezzetli ve besleyici olur.
Yayınlanma Tarihi : 29.11.2014 07:06:56