Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi



Tereyağlı kuru fasulye tarifi hemen her Türk kadınının yapabiliyor oluşuyla, özellikle erkeklerimiz tarafından ayrıca çok sevilmesiyle bilinir.  Yemek kültürümüzün yapı taşları arasında yer alan kuru fasulye Türkiye'nin belli yörelerinde lokantalar tarafından da yapılır. Üzerinde isim yapmış mekanlarımıza ev sahipliği yapan kuru fasülyenin en yakın arkadaşı da başka bir sevdiğimiz tat olan pilavdır.

Malzemeler:  

  • 500 gram kuru fasulye
  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 3 biber
  • 1 su bardağı et suyu
  • sıvı yağ
  • tuz
  • su

Yapılışı:

Kuru fasulyeler 5 saat önceden derin bir kap içerisinde suya alınır ve bekletilir. Lezzetli bir kuru fasulyenin sırlarından biri, fasulyenin bir gün öncesinden ıslatılmak üzere hazırlanması ve bekletilmesidir. Islatılmadan da yapılabilmesiyle bilinir fakat bu  farklı bir tariftir. Eğer ıslatılarak yapılan bir tarifse ne kadar önceden ıslatılrsa o kadar başarılı olacağı bilinmelidir.

Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulyenin ıslatılması tamamlandıktan sonra yıkanır ve süzülür, tencereye alınır. Üzerine su eklenerek haşlanmaya bırakılır. 

Ayrı bir tencerede kuru fasulye dışındaki malzemelerin kavrulma işlemlerinin yapılması gerekir. Kuzu etleri sıvı yağ ve tereyağının konulduğu tencerede kavrulmaya başlanır. Bu sırada soğanlar yemeklik olarak doğranır ve kuzu etlerinin yanına kavrulmak üzere sarımsakla birlikte eklenir. Soğanın kavrulması tamamlanınca soyulup küp küp doğranan domatesler, biberle birlikte karışıma eklenir. Biber salçası, domates salçası ile birlikte son olarak et suyu ve sıcak su da konarak pişmeye bırakılır. 

Kuru fasulyelerin haşlanması tamamlanınca içerisindeki sıcak su ile birlikte bekletilmemesi gerekir, Suyu süzülmeli ve üzerine fasulye üzerine bir bardak soğuk su konmalıdır. Kuzu eti karışımının bulunduğu tenceredeki kavrulma ve pişme işlemleri büyük oranda tamamlandıktan sonra buradaki malzemeler kuru fasulye üzerine eklenir. Tuzu da eklenerek yemek pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis edilir. 

Tereyağlı kuru fasulye tarifi bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulye ile güzel olmasının yanında pişmesinin ardından bir gün sonra daha da lezzetleniyor oluşuyla bilinir.

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2014 04:28:08





Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye, yemeği Türk mutfağına Osmanlıdan gelen enfes bir yemek türüdür. Güveçte etsiz kuru fasulye yemeği Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fasulyeler ile eğer yapılır ise çok daha lezzetli olmaktadır. Her bölg...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Oktay Usta Kuru Fasulye

Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017