Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi



Tereyağlı kuru fasulye tarifi hemen her Türk kadınının yapabiliyor oluşuyla, özellikle erkeklerimiz tarafından ayrıca çok sevilmesiyle bilinir.  Yemek kültürümüzün yapı taşları arasında yer alan kuru fasulye Türkiye'nin belli yörelerinde lokantalar tarafından da yapılır. Üzerinde isim yapmış mekanlarımıza ev sahipliği yapan kuru fasülyenin en yakın arkadaşı da başka bir sevdiğimiz tat olan pilavdır.

Malzemeler:  

  • 500 gram kuru fasulye
  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 3 biber
  • 1 su bardağı et suyu
  • sıvı yağ
  • tuz
  • su

Yapılışı:

Kuru fasulyeler 5 saat önceden derin bir kap içerisinde suya alınır ve bekletilir. Lezzetli bir kuru fasulyenin sırlarından biri, fasulyenin bir gün öncesinden ıslatılmak üzere hazırlanması ve bekletilmesidir. Islatılmadan da yapılabilmesiyle bilinir fakat bu  farklı bir tariftir. Eğer ıslatılarak yapılan bir tarifse ne kadar önceden ıslatılrsa o kadar başarılı olacağı bilinmelidir.

Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulyenin ıslatılması tamamlandıktan sonra yıkanır ve süzülür, tencereye alınır. Üzerine su eklenerek haşlanmaya bırakılır. 

Ayrı bir tencerede kuru fasulye dışındaki malzemelerin kavrulma işlemlerinin yapılması gerekir. Kuzu etleri sıvı yağ ve tereyağının konulduğu tencerede kavrulmaya başlanır. Bu sırada soğanlar yemeklik olarak doğranır ve kuzu etlerinin yanına kavrulmak üzere sarımsakla birlikte eklenir. Soğanın kavrulması tamamlanınca soyulup küp küp doğranan domatesler, biberle birlikte karışıma eklenir. Biber salçası, domates salçası ile birlikte son olarak et suyu ve sıcak su da konarak pişmeye bırakılır. 

Kuru fasulyelerin haşlanması tamamlanınca içerisindeki sıcak su ile birlikte bekletilmemesi gerekir, Suyu süzülmeli ve üzerine fasulye üzerine bir bardak soğuk su konmalıdır. Kuzu eti karışımının bulunduğu tenceredeki kavrulma ve pişme işlemleri büyük oranda tamamlandıktan sonra buradaki malzemeler kuru fasulye üzerine eklenir. Tuzu da eklenerek yemek pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis edilir. 

Tereyağlı kuru fasulye tarifi bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulye ile güzel olmasının yanında pişmesinin ardından bir gün sonra daha da lezzetleniyor oluşuyla bilinir.

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2014 04:28:08





Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuzu Etli Kuru Fasulye

Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, y...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Basit Kuru Fasulye Tarifi

Basit kuru fasulye tarifi, kuru fasulye her evde pişen, sevilen bir yemektir. Türk mutfağının en fazla sevilen yemekleri arasına girmiş olan kuru fasulye, çeşitli şekillerle pişirebilir. Etli, sucuklu, kıymalı, zeytinyağlı, güveçt...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017