Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları



Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları, kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği ve millet olarak büyük bir keyifle yediden yetmişe severek yediğimiz harika bir yemektir. Lif açısından ve besleyici değeri bakımından çok zengin içeriği olan Kuru fasulyenin isteğe bağlı olarak yapılan pek çok çeşidi vardır. Bunlar arasında kuşbaşılısı, kemiklisi, pastırmalısı, acısızı, acılısı çömlekte pişeni gibi daha sayamadığımız pişirme şekilleri vardır. Bu kadar çok pişirme alternatifi olan kuru fasulye yemeğinin de daha lezzetli olması için bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına birlikte göz atalım.

Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi baklagillerin gaz yapmasını önlemek için akşamdan ıslatılması gereklidir. Bu nedenle kuru fasulyede akşamdan ıslatılır. Ancak ıslatılan fasulyenin ilk suyu bir iki saat sonra dökülerek yeniden üzerine su konulmalıdır. Yeniden konulan suyun içinde bir gece bekleyen fasulyelerin suyu tekrar değiştirilmelidir. Aksi halde gaz ve şişkinlik yaparak rahatsızlık verebilir. Değişik tariflerde ise ıslama suyuna bir miktar tuz veya karbonat atılabilir.

Kuru fasulye yemeğine asıl lezzetini veren soğan, et, domates, birkaç tane sivri biber ve salça gibi malzemelerinde kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle özellikle kuru fasulye cinsine ve ette de dana kuşbaşı etini kullanın ve imkanınız varsa toprak güveç tencere veya bakır tencere kullanılarak pişirilen kuru fasulye yemeğiniz daha da lezzetli olacaktır.

Kuşbaşılı Kuru Fasulye Tarifi

Kuşbaşılı Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Kuşbaşılı Kuru Fasulye Hazırlanışı

Kuru fasulye yemeğimizin hazırlığına bir gece önceden yarım kg kuru fasulyeleri soğuk suda ıslatarak başlayalım.

Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

Islattığımız fasulyelerin ıslama suyunu 1-2 saat beklettikten sonra süzdürerek dökelim ve fasulyelerin üzerine yeniden su koyarak sabaha kadar bekletelim. Ertesi gün fasulyelerin ıslama suyunu yeniden süzdürerek fasulyeleri uygun bir tencereye alarak üzerine yeniden su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakalım. Fasulyeler haşlanırken bizde iç harcı hazırlamak için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik şeklinde doğrayalım. Ardından domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım, Sivri biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayarak bekletelim.

Tüm malzeme hazır hale geldikten sonra uygun bir tencereyi ocağa alarak içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağı iyice eritelim. Üzerine 250 gr kuşbaşı eti ekleyerek etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan etlerin üzerine doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Adından kavrulmakta olan soğanların üzerine doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyip bir kaç dakika kavuralım. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı biber salçası ekleyerek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan etli harcın üzerine haşlanarak iyice suyu süzülen fasulyeleri ekledikten sonra karıştıralım ve 5 dakika kadar da fasulyeleri kavuralım. Daha sonra fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave edip tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yarım saat kadar pişirdikten sonra ocaktan alarak pilav ve cacık eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 07.11.2014 02:22:47





Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları"

Mehmet PAMUK

Cevap Sayısı: 0
Tarifiniz hoş ama Malzemlerin içerisinde 1 diş sarımsak yazmışsınız da fasülye pişti ama tarifte yer olmadığı için sarımsak elimizde kaldı ne yapalım.

2017-07-26 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye, yemeği Türk mutfağına Osmanlıdan gelen enfes bir yemek türüdür. Güveçte etsiz kuru fasulye yemeği Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fasulyeler ile eğer yapılır ise çok daha lezzetli olmaktadır. Her bölg...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Oktay Usta Kuru Fasulye

Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017