Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır



Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır, Genellikle öğrenci, ev hanımı ya da iş kadını herkesin kolay bir şekilde yapabileceği tariflerden birisidir. Aniden gelen misafirler için konserve kuru fasulye yemeği çabuk bir şekilde hazırlanan yemeklerden bir tanesidir. Bu durum da hem ev sahibi olarak sizin, hem de misafirlerinizin mutlu olmasına sebep olacaktır. Aniden gelen misafirler karşısında kendinizi mahçup olmuş ve çaresiz hissediyorsanız çeşitli konserve ürünlerini evinizde bulundurmanızda oldukça fayda olacaktır. Sürekli bir şekilde konserve ürünleri kullanmanızı pek tavsiye etmiyor olsak da, acil durumlar için bir kaç konserve ürünleri bulundurmanız size kolaylık sağlayacaktır. 

Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi İçin Malzemeler
  • 500 gr konserve kuru fasulye
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet orta boy kuru fasulye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeğin pişeceği tencereyi ocağın üzerine alıyoruz ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayıp, tencereyi çok hafif ısıtıyoruz.
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır

Isınmış olan tencerenin içerisine, yemeklik doğanmış olan etleri ilave ediyoruz ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan etlerin üstüne yağları ekleyip bir kaç dakika kadar yağın içerisinde etleri biraz kavuruyoruz. Etler hafif kızardıktan sonra, kuru soğanın kabuklarını soyuyoruz minik parçalar şeklinde doğruyoruzve etlerin içine koyup, kavurma işlemine devam ediyoruz. Soğan parçaları yumuşakdıktan sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Biber ve domates salçasını da tencereye ekledikten sonra karıştırıyoruz ve harcı bir kaç dakika kadar kısık ateşin üzerinde karıştırıp soteliyoruz. Konserve de bulunan kuru fasulyeyi bir süzgecin içerisine alıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkıyoruz. Yıkanmış olan haşlanmış konserve kuru fasulyeyi tencereye koyup üzerine tuz ve baharatları ekliyoruz.

Bu şekilde harcı biraz kavurup, tencerede bulunan harcın üzerine sıcak su ekleyerek, tencerenin altını kısıyoruz. Yemeğimizi ağır ateşte 5 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Hazırlanmış olan haşlanmış konserve kuru fasulye tarifi servis için hazır haldedir. Bu arada yemeğin yanında dilerseniz, söğüş salata ve pirinç pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun


Yayınlanma Tarihi : 23.11.2016 17:05:17





Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Etli kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye etli olarak pişirilecekse iri fasulyelerden tercih etmelisiniz. Çalı, horoz gibi fasulye türleri bu tarife daha uygun olur. Kuru fasulye zeytinyağlı olarak ta pişirilen bir baklagildir...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017