Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye



Güveçte pastırmalı kuru fasulye geleneksel Türk mutfağının en önemli ve ünlü yemeklerinden birisidir. Oldukça besleyici olması ile birlikte besin ve enerji değerleri yüksektir. Tam bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır. Kolesterolü çok yüksek olduğu için küçük porsiyonlarda tüketilmesi önerilir. Kuru fasulye genellikle evde tencerede yapılır. Mutfak ocakları güveçte pişirmeye elverişli değildir. Bu yüzden güveçte pastırmalı kuru fasulye yapmak isteyenler bu işi fırında yaparlar. Geleneksel köylerde güvecin üstü kapatılarak kara ateşte yapılan şekilleri vardır. Bu işlemler esnasında karıştırma yapılamayacağı için dibine tutması olağandır. Bu yemeği dışarıda bulmak oldukça kolay olduğu halde güveçte yapılanı bulmak zordur. Ayrıca pastırma yerine parça et de daha çok tercih edilir. Bu yüzden güveçte pastırmalı kuru fasulye mutfakta alternatif lezzetler arayanlar için iyi bir seçenektir. 

Güveçte pastırmalı kuru fasulye için Malzeme listesi:
  • 3 su bardağı kuru fa
    Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

    sulye (1 gece öncesinden tuzlu suda bekletilmiş)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı acılı biber salçası
  • 4-5 adet kurutulmuş biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber ve pul biber
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 100 gram pastırma
Güveçte kuru fasulye yapılışı

Güveçte yağ ile birlikte ince doğranmış kuru sağan ve çarliston biberler kavrulur. Ardından kuru fasulye içindeki suyla beraber üzerine eklenir. Tuz, baharatlar ve salça da eklenir. Ardından bir taşım sıcak su eklenir ve ince dilimlenmiş pastırmalar ilave edilir. Kuru biberler elle parçalanarak yemeğin üzerine bırakılır. Güveç alüminyum kağıt veya kapak ile kapatılarak ocakta pişirilir ya da o halde daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürülür. Her iki durumda da pişme süresi 35-40 dakikayı bulur. Sıcak olarak ve tercihen pirinç pilavı yanında servis edilir.   

Yayınlanma Tarihi : 29.10.2016 13:21:35





Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Kuzu Etli Kuru Fasulye

Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, y...

Basit Kuru Fasulye Tarifi

Basit kuru fasulye tarifi, kuru fasulye her evde pişen, sevilen bir yemektir. Türk mutfağının en fazla sevilen yemekleri arasına girmiş olan kuru fasulye, çeşitli şekillerle pişirebilir. Etli, sucuklu, kıymalı, zeytinyağlı, güveçt...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018