Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye



Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye, kış aylarının en popüler ve yediden yetmişe herkesin büyük bir keyifle tükettiği leziz bir yemek olmasının yanı sıra besleyici ve sağlıklı kuru fasulye yemeğini bir de düdüklü tencerede pişirmeye ne dersiniz. Özellikle akşamdan fasulyeleri ıslatmayı unutanlar için  büyük kolaylık olarak kısa sürede hazırlayarak sevdiklerinize şahane bir kuru fasulye ziyafeti çekebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • Yarım kg kuru fasulye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 5-6 su bardağı kadar sıcak su

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Hazırlanışı

Düdüklü tencerede kuru fasulye hazırlamaya öncelikle akşamdan kuru fasulyeleri soğuk suyun içine alarak bir gece ıslanarak şişmelerini sağlayarak başlayalım. Ertesi gün ıslanarak kabaran fasulyelerin ıslama suyunu süzdürelim ve fasulyelerin üzerine yeniden su koyduktan sonra ocağa kalarak fasulyelerin haşlanmasını sağlayalım. Ardından hafifçe yumuşayan fasulyelerin haşlama suyunu süzdürdükten sonra bir kenarda beklemeye bırakalım.<

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye

Daha sonra düdüklü tenceremizi ocağa koyarak ısıtalım ve ısınan tencereye 250 gr kuşbaşı doğranmış dana etlerini ilave edelim ve etler bıraktıkları kendi sularını çekinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan etlerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine kabukları soyulduktan sonra incecik doğranmış 1 adet orta boy kuru soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edip karıştırarak salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.

Kavrulmakta olan soğanlı harcın üzerine haşlanarak süzdürülmüş fasulyeleri ilave edip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kavurarak üzerini bir miktar aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatarak buharın çıkmasını bekledikten sonra tencerenin düdüğünü koyalım. Kuru fasulye yemeğimizi 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım ve nefis bir bulgur pilavı ile cacık eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 26.10.2014 07:19:10





Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye

Güveçte Etsiz Kuru Fasulye, yemeği Türk mutfağına Osmanlıdan gelen enfes bir yemek türüdür. Güveçte etsiz kuru fasulye yemeği Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fasulyeler ile eğer yapılır ise çok daha lezzetli olmaktadır. Her bölg...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Oktay Usta Kuru Fasulye

Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017