Biberli Kuru Fasulye



Biberli kuru fasulye geleneksel Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden birisidir. Hemen hemen her evde pişirilir ve genellikle pilavın yanında tüketilir. Buna ithaf olarak "pilav üstü kuru" tabiri de vardır. Fasulye oldukça faydalı bir bakladır. Yemeğin besleyici değeri çok yüksektir. Enerji ve güç verir. Genellikle kırmızı etli yapılmasına rağmen et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı etsiz tüketenler de vardır. Et dışında hayvansal ürün içermediği için vejetaryen ve veganlar tarafından da sık sık tüketilen bir yemektir. İçine konulacak biberin türü ve rengi çok önemli değildir. Genellikle yeşil çarliston biber, Şili biberi ve jalapeno biberi kullanılır. Acı biberler daha çok tercih edilir. Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen pişirme süresi uzundur. Gaz yaptığı için bir porsiyondan fazla tüketilmemesi önerilir. Dışarıda yiyeceğiniz bir porsiyon kuru fasulye için cebinizden çıkacak para 4-10 TL arası değişirken evde yapacağınız aynı yemeğin maliyeti bir porsiyon için en fazla 1,5 TL olur. Bu bağlamda evde biberli kuru fasulye yapmak isteyenler için ihtiyaç duyulacak malzemeler ve tarif şu şekildedir:

Biberli kuru fasulye malzeme listesi:
  • 2 su bardağı fasulye (ortalama 400 gram)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber 
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 bardak sıcak su su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ve karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Biberli kuru fasulye hazırlanışı: 

Yıkanmış fasulyeler 1 gün öncesinden tuzlu suya yatırılır.
Biberli Kuru Fasulye

Yatırdığınız kabın fasulyenin kapladığı alandan ortalama olarak 3 kat daha büyük olmasına dikkat edin. Fasulyeler türüne bağlı olarak suyu çektikçe 2-4 kata kadar büyüyebilir. Bu işlemin nedeni fasulyenin pişme süresini kısaltmaktır. Tencereye sıvı yağ dökülür. Kızdıktan sonra üzerine ince doğranmış soğan atılır ve karıştırılır. Ardından doğranmış, çekirdekleri ve sapından ayrılmış biberler atılır ve soğanla birlikte karıştırılır. Kokusunu salmaya başladıktan sonra salçalar eklenir ve 1 dakika kadar karıştırılır. Islanan fasulyeler eklenir ve üzerine sıcak su dökülür. Baharatlar ve tuz eklenir. 10 dakika sonra doğranmış domates ve havuç tencereye eklenir. Suyu azaldıkça ilave edilebilir. Yemek orta ateşte ortalama 40 dakika piştikten sonra Biberli kuru fasulye sıcak olarak servis edilir. 

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2016 15:11:01





Biberli Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Biberli Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Etli kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye etli olarak pişirilecekse iri fasulyelerden tercih etmelisiniz. Çalı, horoz gibi fasulye türleri bu tarife daha uygun olur. Kuru fasulye zeytinyağlı olarak ta pişirilen bir baklagildir...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017