8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi



8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye kış aylarının en çok tercih edilen ve severek tüketilen sıcak sulu bir yemek türüdür. Tahılın doyurucu ve enerji veren lezzeti ile size güç ve kuvvet verir. Her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan pratik bir yemektir. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatarak pişirirseniz, kuru fasulyeler daha abuk yumuşayacak ve böylelikle pişme süreci kısalacaktır. 

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Malzemeler :
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 1 adet iri kemikli et
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar sıcak kaynamış su
  • Pul biber
  • Karabiber
8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi  Yapılışı :

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Öncelikle kuru fasulyeler musluğun altına tutularak iyice yıkanır ve üzerine ılık su eklenerek bir gece dinlendirilir. Daha sonra dinlenen kuru fasulyenin suyu süzülür ve geniş bir düdüklü tencerenin içine sıvı zeytin yağı dökülüp, ocağın altı açılır. Daha sonra kuru fasulye küçük küçük yemeklik doğranır ve içine sarımsak kabuklarını soyduktan sonra rendelenir.
8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

. Daha sonra hafif pembeleşen soğanların üzerine biber salçası ve domates salçası atılarak iyice karıştırılır. Daha sonra içine kemikli et atılarak biraz daha karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içine bir gece dinlendirmiş olduğunuz kuru fasulyeler atılarak karıştırılmaya devam edilir. Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve tuzu atılarak karıştırılır. Baharat seviyorsanız pul biber ve karabiber de atabilirsiniz. 
Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık yarım saat kadar kuru fasulyenin kokusu çıkana kadar pişirin. Kokusu çıktıktan sonra ocağın altını kapatarak pişirmeye devam edin. Yemeğin kokusunun çıkmaya başlaması yemeğinizin piştiğini gösterir. Ancak yemeğin özleşmesi ve daha iyi bir kıvama gelmesi için biraz daha kısık ateşte yemeği yakmayacak sıcaklıkta harlı harlı pişirmeniz gerekir. Daha sonra pişen kuru fasulyenin altını kapatarak ilk sıcağı geçtikten sonra şık servis tabağına doldurarak servis edin. Dilerseniz üzerine bol tere yağını eritip hafif yakarak kuru fasulyenin üzerine kaşık yardımı ile gezdirip 8 kişilik kuru fasulye tarifini servis edebilirsiniz. Böylelikle yoğun tereyağı aroması lezzetini kuru fasulyeye katacaktır. Ayrıca yanında şehriyeli pirinç pilavı hazırlayarak sunumunu yapmanızı tavsiye ederiz. 

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:18:33





8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Etli kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye etli olarak pişirilecekse iri fasulyelerden tercih etmelisiniz. Çalı, horoz gibi fasulye türleri bu tarife daha uygun olur. Kuru fasulye zeytinyağlı olarak ta pişirilen bir baklagildir...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017