4 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi



4 kişilik kuru fasulye tarifi, çoğu kişi için kuru fasulye denildiği zaman akan sular durur. Kuru fasulye Osmanlıdan bu yana bizim ana yemeklerimizden biri olup sofralarımızın baş tacıdır. Aslında yapması çok kolay gibi görünen bir yemek olsa da bazı püf noktalarına dikkat edilmediği sürece lezzetli bir kuru fasulye yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Yani öylesine bir yemek gözüyle bakarsanız pek te iç açıcı lezzette bir fasulyeniz olmaz. Pek çok kişi de gaz yapmasından çekindiği için uzak durur. Ama bununda çok kolay bir çözümü var. Ayrıca baklagillerin baş tacı olan kuru fasulyeyi sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Hele ki yanında turşu ve beyaz pilav da olursa muhteşem bir akşam yemeği menüsü yaratmış olursunuz.

4 kişilik kuru fasulye için gereken malzemeler,

  • Yarım kilogram kuru fasulye
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yeterli miktarda tuz ve sıcak su

4 kişilik kuru fasulye tarifi yapılışı,

Kuru fasulyeleri muhakkak akşamdan ılık su ile ıslatmış olmanız gerekir.

4 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

Islatılmış kuru fasulyeleri 1 tatlı kimyon ile haşlamanız gerekir. Kimyon ile haşlanmış olan fasulyelerin gazı büyük ölçüde gitmiş olacaktır. Böylelikle fasulyenin gazından çekinmenize gerek kalmaz. Ayrıca kuru fasulyeleri haşlamış olduğunuz suyu hemen döküp soğuk suya kesinlikle tutmayın. Bunu yapmamızdaki amaç fasulyelerin kabuklarının soyularak çirkin bir görüntü oluşturmamasıdır. Fasulyenin ana işlemlerini tamamladıktan sonra diğer aşamalara geçebiliriz.

Kuru fasulyeleri pişireceğimiz tencereye kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Tereyağınıda ekleyip soğanı bir güzel soteleyelim. Kuşbaşı doğranmış dana etini de ilave ettikten sonra etlerin rengi dönene kadar bir kaç kez çevirelim. Bu aşamada domates ve biber salçasını da ekleyerek salçaların kokusu gidene kadar kavuralım. Suyunu süzmüş olduğumuz kuru fasulyeleri de ekleyerek kendi halinde 5 dakika daha çevirelim. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve damak tadımıza göre tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edelim. Pişen 4 kişilik kuru fasulye tarifi yanında beyaz pilav ile servis edelim.

Afiyet olsun.

     

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:16:57





4 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "4 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Fırında Güveçte Kuru Fasulye

Fırında Güveçte Kuru Fasulye, lezzetli bir yemek oluyor. Zaten sevenler bilir kuru fasulye hem faydalı hemde sağlıklı bir besindir. Yemeyen çocuklara bile alıştırmak gerekir. Kuru fasulye genelde gaz yapıcı özelliğinden dolayı bel...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Etli kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye etli olarak pişirilecekse iri fasulyelerden tercih etmelisiniz. Çalı, horoz gibi fasulye türleri bu tarife daha uygun olur. Kuru fasulye zeytinyağlı olarak ta pişirilen bir baklagildir...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017